Стенни климатици

Стенни климатици

Стенните климатици са едни от най-често използваните. Основните им предимства са лесният и бърз монтаж, компактните размери, възможност от голям избор на различни производители и относително ниските цени. Подходящи са както за осигуряването на уюта в дома, така и за офиси и магазини .

 

Подови климатици

Подови климатици

Подовите климатични тела са често предпочитани за отопление. Обикновено се поставят под прозореца, където нормално се намират радиаторите или на друго подходящо място. Някои от моделите имат специална клапа, подава през зимата топлият въздух в близост до пода, което ги прави особено комфортни и ефективни.

Касетъчни климатици

Касетъчни климатици

Касетъчните модели климатици се използват най-често в офиси, магазини и заведения. Те осигуряват  равномерно разпределение на въздушната струя в четири посоки, което гарантира добър комфорт през цялата година. Най-често се монтират в окачения таван, като видим остава само белия декоративен панел, макар че все повече се оставят и изцяло видими, особено в по-големи магазини и шоуруми

 Таванни климатици

Таванни климатици

Таванните климатици се използват най-често в сравнително големи помещения, където няма окачен таван. Те могат да бъдат със сравнително голяма мощност, което ги прави подходящи най-вече за магазини, офиси с голямо общо работно пространство, фоайета, чакални и др.

Канални климатици

Канални климатици

Каналните климатици най-често се монтират скрити в окачения таван и подават топлия /студения въздух посредством въздуховоди и решетки. Основните предимства на този тип климатизация са че има наистина гоялама гама от декоративни решетки, които могат да се използват с тях и по този начин могат да се адаптират към всеки интериор. Подаването на въздуха може да става прецизно на местата, където е необходим и колкото е необходим. Към тях лесно може да се подава пресен въздух и по този начин да се осигури свежест и комфорт в помещението.

Колонни климатици

Колонни климатици

Колонните климатици най-често се използват за големи помещения, като магазини, фоайета и др. Те осигуряват голям охладителен капацитет и мощен въздушен поток.  Поставят се директно върху пода на помещението и не се налага да се закрепват допълнително. Подходящи са също за по-високи помещения, тъй като лесно подават горещия въздух в обитаемата зона.

Водещите производители на климатици

Климатици MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIESMITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES (MHI) са едни от лидерите на пазара на климатична техника. Производството на високо ефективни и надеждни системи е водещ принцип на компанията. Техниката на японския производител се е наложила като водеща на пазара и е еталон за качество и надеждност. Тези климатици са подходящи за целогодишно използване – както за охлаждане, така и за отопление. Климатици DAIKINDAIKIN е водещ японски производител на климатична техника. Има голяма гама от продукти, които могат да задоволят и най-взискателните потребители. Качеството на   климатиците с марката DAIKIN е отлично и са подходящи за целогодишна употреба, както за охлаждане, така и за отопление
Климатици Fujitsu General Ltd.Fujitsu General е още един от производителите на качествена климатична техника. В гамата си имат широк набор от климатици, както за битовите потребители, така и за нуждите на корпоративните клиенти. Имат много добро отношение цена/качество, което ги прави много добър избор. Климатици LGLG е един от малкото производители, които предлагат освен качествена техника, така и атрактивен дизайн за своите клиенти. Те имат изключително качествени дазайнерски климатици, от серията Art Cool. Предлагат и единствения по рода си климатик – картина, който се вписва отлично във всякакъв тип интериор
email