Предлагаме всичко необходимо за изграждането на ефективни отоплителни инсталации на всякакъв тип сгради – къщи, апартаменти, административни сгради и хотели. Осигуряваме пълен инженеринг, доставка, монтаж и сервиз.

Алуминиеви радиатори

Алуминиеви радиаториАлуминиевите радиатори са може би най-често използваните отоплителни тела, използвани при класическите отоплителни инсталации. Те са подходящи за използване, както с централно парно, така и с локално парно отопление. характеризират се с малка инертност, което ги прави особено икономични. Предлагаме различни видове алуминиеви радиатори, с височина от 30 до 200 см.

Панелни радиатори

Панелни радиатори

Панелни радиа радиатори са една много добра алтернатива на алуминиевите радиатори. За еднаква и съща отоплителна мощност спрямо алуминиевите те са на по-ниска цена. Характеризират се също като тях с бързо загряване и охлаждане, което ги прави икономични. Най-често се използват за отопление на къщи и вили.

Дизайн радиатори

Дизайнерски радиаториВсе по-често обръщаме внимание както на цялостният изглед на нашия дом, така и на по-дребните детайли в него. От тази гледна точка оригиналните дизайнерски и качествени отоплителни тела могат да го направят по-оригинален и уютен. Предлагаме голямо разнообразие от дизайнерски радиатори, които могат да бъдат доставяни в различни цветове и форми.

Лири за баня

Лири за баня

Лирите са отоплителни тела, които най-често се използват за отоплението на бани и други мокри помещения. Дизайнът им позволява лесно да бъдат използвани за сушене на хавлиената кърпа например. За разлика от радиаторите изглеждат добре, дори, когато долният им край е монтиран на височина над ваната, което ги прави и естетично добро решение.

Водно подово отопление

Подово отоплениеПодовото отопление е едни от най-добрите начини за отопление. То предлага много добър комфорт, тъй като при него най-равномерно се разпределя температурата във височината на помещението. Поради равномерната температура в помещението и голямата приятно загрята площ на пода вие се чувствате комфортно дори и при по-ниски температури. Подовото отопление се комбинира изключително добре с нискотемпературни термопомпи, като при използване на комбинацията от двете се получават едни от най-ефективните отоплителни инсталации.

Eл. радиатори / конвектори

Електрически конвектори

Електрическите конвектори са един от най-евтините варианти за отоплителни тела (като изключим преносимите вентилаторни печки, често наричани „духалки“). Този вариант за отопление е евтин за закупуване и  лесен за монтаж. Цялостната ефективност обаче е сравнително ниска, тъй като се използва скъпа електрическа енергия. Въпреки това в много случаи те са най-изгодният вариант за отоление, поради ниската си инвестиционна стойност. Подходящи са за помещения, които не се отопляват непрекъснато или са с малък топлинен товар – бани, тоалетни, вили, които се посещават рядко и т.н.

Инфрачервени радиатори (InfraRed, InfraHeat)

InfraRed-InfraHeatИнфрачервените радиатори са едно добро решение за отопление с електричество. За разлика от класическите конвектрони радиатори, инфрачервените уреди имат  свойството да загряват най-напред предметите и хората, до които достигат и след това въздуха. Инфрачервеното отопление ви кара да се чувствате комфортно при по-ниски температури в стаята – подобно на слънчевите лъчи. Освен това инфрачервените панели могат да бъдат поставяни на стената, като може да бъде отпечатана върху тях дори ваша семейна снимка например.

Вентилаторни конвектори

ventilatoren_konvektor

Вентилаторните конвектори се използват както за отопление, така и за охлаждане. Те се захранват със студена или топла вода от водоохладител или котел. Те загряват/охлаждат помещението много бързо, което ги прави много често предпочитани. Особено често се използват в административни сгради и хотели, но отлично приложение намират и в частни домове. Много добре се допълват с термопомпените инсталации и подово отопление.

Топлоизточници

Котли

Котли

Котлите са един от най-често използваните топлоизточници, когато става въпрос, както за отоплението на къщи, така и за административни сгради, хотели и т.н. Те осигуряват висока температура на водата, което дава възможност за изграждане на компактна и евтина инфраструктура – тръби, радиатори и т.н. Освен това са със сравнително ниска цена, поради което са често предпочитани. Предлагаме котли на различните видове гориво, в зависимост от специфичните нужди на потребителя.

Камини

Камини

Камините са класически източници на отопление, които внасят както топлина така и много уют в дома ни. Камините добиват все по-голяма популярност и с широката си гама от модели могат да се вписват отлично в интериора на всяка дневна, ресторант или механа. Голяма част от камините се правят с водни ризи, което прави възможно да се използват и за отопление на съседни помещения посредством радиатори. Освен това има камини, както на дърва, така и на пелети, ако желаете да си осигурите по-продължителен комфорт, без зареждане.

Термопомпи

Термопомпи

Термопомпите са един от най-икономичните варианти за отопление и охлаждане. Те са лесни за експлоатация и предлагат много широки възможности за свързване към слънчеви колектори, алтернативни източници на отопление и т.н. Поради големия интерес за отоплението с термопомпи и многото възможности при тях, сме ги отделили в самостоятелен раздел, където можете да видите всички варианти на термопомпи и техните специфики.

Слънчеви колектори

Слънчеви колектори

Слънчевите колектори много често се използват за подгряване на горещата вода за битови нужди или за погряването на басейни. те използват енергията на слънцето за да осигурят енергия за подгряване на водата. Особено подходящи са за къщи и хотели. Предлагаме както вакуумно тръбни, така и плоски слънчеви колектори, както и всички съпътстващи инсталацията елементи – тръби, помпи и т.н.

 Бойлери за битова гореща вода

Електрически бойлери

Електрически бойлери

Електрическите бойлери са класическия начин за подгряване на битова гореща вода. Те се предлагат в много широка гама от обеми и мощности на ел, нагревателите, управления, материали и т.н. Този тип бойлери обкновенно се предпочитат, ако единствения възможен източник на енергия е електричеството.  Ако имате иградена отоплителна инсталация, слънчева система и т.н.

Kомбинирани бойлери с една и две водни серпентини

Бойлери със серпентини

Комбинираните бойлери се изплзват много често, когато имате отоплителна инсталация, различна от електричество. Те са особено ефективни, тъй като за загряването се използва по-евтината енергия от различни видове топлоизточници – котли, слънчеви колектори, термопомпи и т.н. По този начин може да се реализира значителна икономия на енергия.

Термопомпени бойлери

Термопомпени бойлериТермопомпените бойлери са сравнително малко познати на нашият пазар, но те осигуряват приблизително три пъти по-икономично подгряване на водата в сравнение с класическите електрически бойлери. Те работят на принципа на климатиците, като използват термопомпеният ефект за загряване на водата. Те имат външно тяло, подобно на също подобно на климатичните тела.

Материали за отоплителни и климатични инсталации инсталации


Материали за отоплителни инсталации

Предлагаме всички необходими елементи за изграждането на една ефективно функционираща отоплителна или климатична система. работим със следните материали:

  • Полиетиленови тръби с алуминиева вложка – HENCO, Белгия
  • Циркулационни помпи WILO, Германия
  • Разширителни и буферни съдове – ELBI, Италия
  • Тръбна арматура (кранове, предпазни елемнти и др.) – HENCO, Белгия; CALEFFI, Италия

 

 

 

 

email